Търсене в Мушмулка блог

събота, 22 декември 2012 г.

Краят дойде, та се не виде

Края на света
Света свърши, да живее света!




Близо една година шум бяха необходими на журналята за да се пощури цялата планета с един недовършен календар, издялкан на парче скала от Маите. Защо е недовършен, можем само да гадаем, по-важното е че края дойде, та се не виде.
 До какво доведе тази масова психоза? Завъртяха се огромно количество пари покрай тениски, плакати, комплекти за оцеляване (какъв край на света ще е ако се оцелява с дъждобран, нож и кибрит!?). Новинарите грижливо и с усмивка напомняха на всички злокобната дата 21.12.2012 ежедневно. Заведенията моментално организираха "празнувания" на края на света, та да си похарчат хората парите "като за последно", тарикати предлагат на жени "като за последно". А всъщност, повечето хора отидоха на работа както всеки божи, работен ден и утре ще се усмихват тъпо, когато говорещите глави от екрана им "съобщят" че краят се е "отложил" за неопределено време. 
Дали защото хората обичат да ги плашат, или просто някой "отгоре" се опитва да отклони внимание към някакви митове,  факт е, че явлението е налице. Друг факт е, че вече глобалното зло "тероризъм" взе да писва на хората със своята неопределеност и може би някой е решил, че "край на света" е доста по-добро глобално зло, което да плаши мало и голямо. 
Каквато и да е причината за този измислен край на света, важното е, че всеки може да си го ползва за удобно извинение да направи каквото му душа иска.

И накрая вица с Чък Норис по повод края на света: "Ще ми бъде скучно без вас". :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар