Търсене в Мушмулка блог

сряда, 7 март 2012 г.

Mass Effect 3 - ту би, ор нот ту би

mass effect 3 game review
Ако четете това, шансовете да сте играли първите две части на играта е доста голям. И аз като вас с трепет кликах next, next, finish докато в главата ми се въртяха такива важни въпроси, като: дали ще цепи, какво ли ще са променили, дали ще са направили задника на женския персонаж по-нормален и т.н.

 След доста кликане по физиономията на героинята (избирам женски персонаж за да не гледам мъжки задник през цялата игра) играта започва и виждам че... каквото е било добро преди, е запазено или подобрено, а каквото си е било зле, пак си е зле или са го влошили.
   За да не бъда голословен - задника на героинята е толкова ръбест и четвъртит, че не се различава от мъжкия! Краката и са по-криви от на казак, неслизал от коня с дни. Но всичко това са бели кахъри, в сравнение с най-важното - това не е игра, това е филм!

 В игрите човек мисли, действа, реагира, преживява. Той си представя че Е В играта. Докато в Мас ефект 3 вие държите мишката и клавиатурата, като че играте или като че нещо зависи от вас.
     Героят сам се спуска по разни наклони, сам си светва фенерче ако му е тъмно, сам активира разговор с NPC. Играта е направена мързеливо-конзолна, може би защото я има и за X-Box.
Да играеш екшъни от първо лице (FPS) може и да е забавно на конзола, но там екшънът е в пъти повече отколкото в Мас ефект 3.
Та така се редуват филмче след филмче, между които вие избирате по една реплика в диалог, който е почти без никакво значение в повечето случаи, или най-много да ви даде някоя точка експириънс или да наклони везните към парагон или ренегат. И така след около час вече сте се изнервили от филмче-клик, филмче-клик започва някакво пуцане - дезориентирани извънземни търчат към вас и не могат да ви трепнат. Накрая се чувствате като идиот, който подпира мишката и клавиатурата, докато някой играе вместо него, а вие умирате от скука. А игрите са забавление - нали?

     Добре де, писна ми да плюя.. играта има и добри страни - страхотната атмосфера, която може би е основното и преимущество. Музиката, усещането да си в космоса,  да си на чужда планета и да те атакува чуждоземен вид и в това да не виждаш нищо ненормално. Графиката е подобрена, без да изисква по-нов и скъп хардуер - т.е. ще си върви толкова добре, колкото и двойката, че дори и малко по-мазничко. Променили са досадното сканиране на планети за ресурси, като са го направили доста по-недосадно. Сканирането в предишната версия, по досада може да се сравни с.. плетене на пуловери.. примерно. Системата с оръжията е променена, като сега за да мъкнеш толкова оръжие със себе си трябва да жертваш от скороста на презареждане на различните power-и. Историята все още е представена по увлекателен начин, иначе си е доста стандартна - тип "сам срещу света" или в случая - "сам кораб срещу армада свръх развити извънземни".

Няма коментари:

Публикуване на коментар