Търсене в Мушмулка блог

неделя, 9 септември 2012 г.

Безбог в септемврийския пек

Ако някога ви се отдаде шанс да посетите Добринище, Банско, Разлог  или просто като мен сте били на Рок Разлог предишният ден, ви съветвам да се качите до хижа Безбог. До нея има лифт за кашкавал туристи, а можете да се поизпотите до горе и пеш. Аз го реших в последния момент уж на майтап, затова ползвах лифта. Докато се возих нагоре, имах достатъчно време да напълня око със зеленина и красота. Близо до върха имаше цветя, които отделяха пухчета като глухарчетата. Вятърът ги издигаше и аз минавах точно през тях, За момент се почувствах като че участвам в японски анимационен филм.Ето какво се разкри горе пред мен:
в подножието на върха е езерото Безбог - 2239м

връх Безбог - 2645м
Горе беше пълно с туристи, наслаждаващи се на гледката на връх Безбог и езерото под него. След кратко съзерцание започнах да го обхождам и нащраках ето тези български природни красоти: хижа Безбог
И обратно към хижа Гоце Делчев

 Цена на лифта в двете посоки: 12лв., до горе стига за 20 минути с 1 междинно прекачване. Вятърът е доста силен, което в комбинация с прежурящото, септемврийско слънце може да е с доста тежки последици. Препоръчвам силно да носите връхна дреха против вятъра и някаква широкопола шапка  или направо да си увиете нещо на главата, както бяха направили повечето туристи. Слънчевите очила са задължителни! Аз нямах нито едно от тези неща (освен очилата) и съответно на слизане лесно можех да мина за индианец. След 4 дни мини втора отпуска, имах чувството , че цялата държава се прибира по Е-79. А заради пожара край село Мурсалево колите се точеха като локум на слънце. Но въпреки всичко, усещанията и гледките си струваха!

Няма коментари:

Публикуване на коментар