Търсене в Мушмулка блог

сряда, 14 март 2018 г.

Как да копая Биткоини? (mining) част 2

След като сте се захванали с майнинг и сте прекарали безсънни нощи в четене как да подкарате машината за пари, вероятно сте се запитали: "А оптимално ли е настроена тя? Как да изкарам още малко от нея?" Ето няколко решения, с които можете да си улесним живота или да заработим още повече. Всички са проверени лично.

Проблем 1:

Имате  риг с видокарти и копаете алтернативни крипто валути.

Обаче искате да копаете биткоини и автоматично с това, някой да превключва между десетки различни крипто валути, избирайки най-доходната в момента. Това ще осигури 5-10% по-висока доходност. А като бонус, да прехвърля заработените биткоини безплатно в една от най-известните борси.

Решение: Това е Nicehash!
1. Пускаме копачката си да цикли чрез тях. 2. Те автоматично ще избират каква крипто валута да копае машината ви, така, че да е най-доходоносно за вас и ще заплащат в биткоини, независимо какво копаете. А можете и да купувате изчислителна мощ от тях и да копаете без да имате собствена машина. Да, преди време ги обраха, но им бяха нужни само няколко месеца преди да започнат да връщат парите на всички засегнати, с което изпратиха много сериозно послание до големите играчи, давайки добър пример. Имам личен приятел, който потвърди, че първите суми са пристигнали. Ако това не е сериозно отношение, здраве му кажи!

*Ако пазарът е променлив, можете да изстискате поне 10-20% повече пари на месец, независимо дали имате риг с видеокарти или ASIC машина.

Проблем 2:

Искаме да управляваме отдалечено нашия ASIC или GPU rig
 от телефона си или произволен компютър, а нямаме възможност (или се страхуваме) да отваряме портове на домашния си рутер.

Решение: Това го може Mining Rig Rentals!

Добавяте неговият адрес във вашата машина и от този момент нататък управлявате хардуера си през сайта. Можете да добавяте пуул-ове, сменяте кой да е активен. А ако желаете, можете го ползвате и за основната му функция - отдавате изчислителната мощност на машината под наем за по-изгодна цена. Независимо на кой алгоритъм копаете, сайтът работи с всички. Можете спокойно да изстискате 2-5% по-голяма печалба само от рентване, независимо дали  е Етериум, Зикеш, Монеро и т.н. Или пък вие да наемате изчислителна мощ от други копачи и да я впрягате да копае най-новата crypto валута, докато още никой не е разбрал за нея и се копае бързо и лесно.

Пример: ако вашата собствена копачка е недостатъчна, или хардуерът ви не е удачен за даден алгоритъм или просто искате да експериментирате, можем с лекота да наемем огромно количество изчислителна мощ, да копаем 2-3 дни докато една монета е още млада и с ниска трудност. Отново сайтът е проверен и работи безотказно.

Проблем 3:

Имаме натрупани пари във вътрешния портфейл на найсхаш и искаме да си ги изтеглим.

Решенията са много и с различна цена. При едни пестите от такси в крипто, при други от такси от трансфери, при трети обръщането в левове, долари или евро.

Решение 1: Coinbase

Трансфера от Найсхаш към Коинбейс е безплатен! Няма да ви удържат никакви сатошита (т.е. биткоин стотинки) за този трансфер. Засега това е единствената безплатна такава услуга.
След това има сериозно ходене по мъките докато докажете на коинбейс, че вие сте вие, но това го изискват абсолютно всички уважаващи себе си борси. Освен снимки, адреси и т.н., това изисква еднократен трансфер на минимум 1 Евро по следният път:

От българска банка --> банка посредник --> Coinbase (българските банки се инатят и засега отказват да работят директно с борси и се налага тази допълнителна стъпка). Таксата зависи от вашата банка. Може да е 10-15лв, може и 30-40лв. Да, ще ви гледат като луд, когато за трансфер на едно евро похарчите 30лв (примерно), но точно затова се бори криптовалутата - елиминиране на тези мини "кражби". Повтарям, това е за да си активирате акаунта. От там нататък таксите са установените от вашата банка. (ако са твърде високи - сменете я).

Решение 2: Kraken - също борса за търговия, но изтеглянето то България е малко по-просто. Минуса е, че валутите, които поддържа са само най-известните.

Проблем 4:

Копаем нови и малко известни монети
натрупали сме цяла торба от тях, цената им е подскочила и искаме да  ги продадем за да спечелим или да я изтъргуваме за друга подобна.

Решение:

Крипто борсата Binance е с максимално опростен интерфейс, голямо количество алтернативни крипто валути и е идеална за обръщане на една алтернативка в друга или в Биткоин. Работи само и единствено с виртуални валути. Само 0.1% trading fee.

Проблем 5:

Как да изкараме още някой лев от риг-а ни, който така и така работи денонощно?

Решение:
Чували ли сте за HDD mining? Е, това е малко -по-различно, евтино и щадящо за хардуера ви.

Закачих най-големия си, непотребен или рядко използван харддиск (един 500GB и един 2TB) към някой от SATA или USB портовете на GPU риг-а и си инсталирах програмата Storj !
Тази програма ще позволи да отдадете свободното си, неизползвано дисково пространство
под наем, като по всяко време можете да се откажете и да си ползвате диска лично. Печалбата варира силно и се плаща месечно на база гигабайт-часа, които са съхранили на диска ви. Колкото по-добър интернет, голям диск и ъптайм имате, толкова по-голям е шанса ви.

* за да работи коректно Storj, се изисква отворен порт на рутера или OpenDNS.


Проблем 6:

Имаме повечко Биткоини и нямаме доверие на софтуерния портфейл поради опасност от хакване, кражба, вируси и т.н.

Решение:
Ledger Wallet - хардуерен уолет (портфейл). Малка джаджа, която потвърждава всяка транзакция чрез натискане на хардуерен бутон. Т.е. ако опитат да откраднат биткоините ви, трябва едновременно да научат тайния ви личен ключ (private key) и едновременно да ви пресрещнат някъде и да ви откраднат хардуерния уолет, знаейки, че е ваш. Ако откраднат хардуерното устройство пък са нужни ключовете. Това увеличава сигурността ви в пъти! А у вас спокойно можете да си пазите тайният ключ записан на хартия.


Проблем 7:

Имаме собствен онлайн магазин, в който продаваме стоките си.
Искаме да могат да ни плащат директно в криптовалути.

Решение:
Скоро посетих сайт за български шоколади, произведени от истинско какао. Когато тръгнах да плащам в онлайн магазина им, бях приятно изненадан, че има опция да се заплати с криптовалута. Беше вграден плъгин от Coinpayments. Той позволява потребителите да плащат с над 42 криптовалути.
 Т.е. клиенти отварят вашият сайт, виждат на кой адрес да изпратят парите и щом точната сума кацне в Coinpayments, заявката се пуска и покупката започва пътя си към потребителя. По-просто от това, здраве му кажи. Докато не обърнете криптото в левове, не дължите и данъци.

---------------
Ако имате въпроси, питайте! Междувременно ще добавям още допълнителни начини да изкарате или спестите повече пари (след като ги тествам). В следващата част ще обърна внимание на PoW/PoS/Master Node.

В случай, че съм помогнал можете да изпратите символично крипто тук:

Bitcoin:   1H2CzjMrxZwikfULHhErsM3sSMwdC5PNn8
Ethereum:   0xc715748dF02c8F32412BBa8F1607cE1bfE740a74

Няма коментари:

Публикуване на коментар