Търсене в Мушмулка блог

понеделник, 4 май 2009 г.

Прогноза / Forecast

Много се чудих дали да не отида да видя какво е сътворила българската мисъл. Билета беше 4 лева, независимо от пояса, но за щастие/нещастие се обади колегата. Имал безплатни билети за X-men: Wolverine. Е, така и така е аванта..

X-men се оказа странна съвкупност от стабилен екшън, много добра актьорска игра, наивен и изтъркан сценарии, добри ефекти, които на моменти сякаш не са минали през редактор, понеже на места белите конци си личат ама много. Не, не говоря за копието изтекло в нета преди време, което беше нещо като бета версия на филма, а крайният, завършен вариант. Звука беше на ниво, но няколко експлозии се разминаваха с образа, но това може да е и от прожекционния апарат. Типично американското изкривено разбиране за добро и зло особено се понрави на двете невръстни лапета, които така се кефеха на малкия върколак, докато той убиваше баща си, че чак се зачудих защо само в БГ няма ограничение за възрастта на зрителите.


След това седнах и проверих в IMDB що за филм е Прогноза. Имаше 2 болезнено неласкави коментара (казвам болезнено, понеже искрено се надявах да се зарадвам пак на български филм от сърце). Според тях филма е пълна бозица - резлива при това. По принцип не се влияя особено от чуждото мнение, но и двата пишеха почти сходни неща, та ако някой се престраши да похарчи 4лв. + 2 часа от свободното си време - нека сподели що за филм е това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар