Търсене в Мушмулка блог

събота, 5 септември 2009 г.

Чудовища срещу извънземни

чудовища срещу извънземни От малък съм почитател на рисуваните филми и без никаква информация за филма седнах и го гледах. А той се оказа пълна железарка!

Има всичко, което трябва да има една комедия и то в нужните количества:

1. Продължителност - час и половина - съвсем нормално

2. Хумор - изключително бърз и стегнат - без излишни обяснения. Присъства зад всеки ъгъл, просто не можеш да се отървеш.

3. Анимацията позволява ВСИЧКО и авторите са се възползвали максимално от това - екшън сцените са невероятни, направо пиршество за окото!

4. Героите са повече от уникални! За това допринасят много подходящите гласове и акценти. Малка скоба за озвучаването на български - ако разбирате английски и го гледате на български, удоволствието от филма ще се стопи ПОНЕ на половина. Колкото и талантливи да са озвучителите ни, не могат да предадат 100% от таланта на Кийфър Съдърланд (Джак Бауър), Хю Лори (Др. Хаус) и останалите.
5. През целия филм има действие, не ви оставят да спите (както и трябва да е в една комедия).

6. Вплетена е, разбира се и морална поука, която подсъзнателно да се прокрадне в главите на невръстните зрители. Малко е изтъркана, но представена в този си вид е добра.

7. Звуковите ефекти са плашещи на моменти, в смисъл - ужасно реалистични. Тук-таме има сцени, в които за да обърнат внимание на дадено действие спират звуците от други действия, но почти не се забелязва в цялата дандания.

8. Препоръчвам горещо на всички възрасти :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар